Tänk om vi vågar publicera den…

PS Bör kanske påpeka att jag inte gjort den själv utan fått den tillsänd från en person med bättre kontakter än jag…

PS 2 Med anledning av kommentarer om att (s) tog fram FRA-lagen: Det är lyckligtvis inte sant. Vi gjorde mycket annat dumt (se vad jag tyckt om det här eller här), men FRA-lagen stoppades under s-regeringen. Så här skrev Thomas Bodström i DN: ”Under den socialdemokratiska regeringen arbetade tjänstemän på försvarsdepartementet på en lag om signalspaning, för att ge FRA tillgång till kabeltrafik. Men vi gjorde aldrig tjänstemännens förslag till vårt. Anledningen var enkel. Förslaget byggde på att samtliga telekommunikationer som förs över Sveriges gräns ska vara tillgängliga för FRA. Dessutom brast det ordentligt i fråga om rättslig oberoende kontroll i förhand och efterhand.”

25 reaktioner på ”Tänk om vi vågar publicera den…”

  1. Att publicera en slagkraftig bild som talar om hur fel motståndarna har verkar vara ett av sätten för att försöka få redan vetande Svenskar hur illa ställt det är med politiker som lovar allt mellan himmel och jord för att direkt efter valet överge allt oavsett parti.Inte konstigt att folk jämför dagens politiker med kriminella gäng när det krävs mer än en bild för att visa att man verkligen står för vad man säger …. Samma visa varenda gång med andra ord,lögner staplade på lögner till ett nytt Babels Torn ….

  2. ”Kom inte det ursprungliga forslaget fran Herr Bodstrom?”

    Jo, så motsvarande affich borde säga ”Och det vill sossarna också”. Rätt skall vara rätt. De enda partierna man kan rösta på i nästa val är v och mp, och v kan man bara rösta på om man är antidemokrat. Så det blir mp, med uteslutningsmetoden, helt enkelt.

  3. ”De enda partierna man kan rösta på i nästa val är v och mp, och v kan man bara rösta på om man är antidemokrat.”

    Varför inte en röst på pp?

  4. Publicera den snälla! Emellertid skal vi komma ihåg att det från början var Bodströms proposition. Skulle den borgerliga regeringen misslyckas med att driva igenom detta så krävs en hel del partiinternt arbete för att det inte skall komma tillbaka efter valet.

    Dessutom skulle det vara praktiskt om Sahlin förband sig utan förbehåll att FRA aldrig kommer att få tillgång till vår korrespondens på internet.

  5. Och vad innebär det då att vara ett seriöst parti? Att ha platser i riksdagen? Att ha en massa åsikter i nästan alla frågor? Det är nog de två punkterna som jag ser att pp skiljer sig från de andra partierna. Jag kan dock inte se hur ett parti skulle bli oseriöst genom att inte uppfylla de båda kraven.

  6. Kul affisch. Faktiskt! Men som någon ovan sa, det kunde likaväl stå sossarna på den. Det är ju trots allt Bodströms hjärtesak, hela FRAgan.

  7. Synd bara att för om det är något borgerligt parti som kommer stoppa FRA så är det just folkpartiet. Som appropå den personliga integriteten tagit ställning emot att polisen ska få använda sig PKU-registret (dock ej kongressgrundat ännu).

  8. Lýsande!

    Men det har tydligt framgått i efterhand att även Göran Perssons regering ville införa FRA-lagen, men inte vågade.

  9. Märkligt inkonsekvent av (s) om de motsätter sig övervakning av medborgarna genom FRA med tanke på att de vill ha ett finger (eller hela handen) med i allt annat som sker i våra liv, från vagga till grav.

  10. Och som vanligt ägnar sig (s) åt att 1) kasta skit på andra utan att presentera alternativ samtidigt som man 2) inte kolla sin egen bakgård.

    ”2005
    Daniel Ström, rättsnisse på Försvarsdepartementet, lägger fram förslaget i form av en departementspromemoria. Leni Björklund, dåvarande försvarsministern, skickar den på remiss och den sågas jämns med fotknölarna som sig bör.”
    Källa: http://rickfalkvinge.se/2008/05/30/fra-forslaget-en-tidslinje/

    Försvarsministern, vid den tiden, var den som la fram förslaget och ingen annan. Bodström ville ju bara telefonavlyssna tidningsredaktioner och lite annat. Knappt grundlagsvidrigt ju…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *