Kanske kan den hemliga konstnären få stöd?

Idag berättade NA vem den ”hemliga konstnären” var. Maria Svensson heter hon som gjort de hårklädda figurer som under påskhelgen funnits att titta på i Slottsparken och i rondellen vid universitetet (fast tydligen hade någon stulit en hundskulptur som stod i rondellen). NA skrev om de mystiska statyerna i fredags och sedan har tydligen Maria Svensson hört av sig. Dagens artikel ligger inte på webben, för tillfället.
Historien kom upp idag när vi hade presidium i Kultur- och medborgarnämnden (presidiet förbereder nämndens ärenden och består av undertecknad, vice ordförande Marie Wirde (v), andre vice ordförande Anders Hagström (kd) och förvaltningschef Alf Lindblad och nämndsekreteraren Birgitta Rajkovic). Vi kommer nämligen föreslå att vi utvecklar tanken bakom ”Ung peng” och utökar summan till 300 000 kronor. Tanken är att samma grundprincip som gäller för ung peng (man kan söka små summor, hanteringen är snabb och obyråkratisk) ska gälla även dem som är över 24 år. Förhoppningsvis kan det leda till att arrangörer och andra lägger mer kraft på arrangemangen och mindre på ansökningar och krångel.
Och då kom Maria Svensson upp. För det är klart att om hon sökt några tusenlappar för materialet till de där statyerna så hade det varit mycket väl värt pengarna att ge henne bidrag till det. Idag finns dock inte något sådant snabb-bidrag för vuxna kulturaktiva (och sedan ska man väl möjligen konstatera att det ju inte är säkert att hon är intresserad i alla fall – en del av poängen är ju det lite ”hemliga” gissar jag…).
För övrigt så kommer Kultur- och medborgarnämnden även ansöka om att få anställa sju plusjobbare som ska jobba i två år framåt med kulturprojekt i de sex största stadsdelarna. Tanken är att vi ska kunna bygga vidare på de positiva erfarenheterna från Kulturlaget (Läs mer om detta här och här – idag slutar en utställning på Konsthallen som är en resultat av projektet) så att vi kan få ännu mer levande stadsdelar samtidigt som vi ger vettig sysselsättning åt arbetslösa konstnärer. Men just det senare gör väl att det inte är så aktuellt för just Maria Svensson, eftersom Plusjobben hon ju jobbar som undersköterska på USÖ (enligt NA).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *